Pas på de giftige stoffer, når I nedriver jeres bygning

Pas på de giftige stoffer, når I nedriver jeres bygning

Står man og skal rive en bygning ned eller lignende, er der tale om, at man er nødt til at tage en hel masse hensyn af forskellige årsager. Der kan nemlig gemme sig en hel masse forskellige giftige stoffer i de materialer, som bygningen har været lavet af, så derfor er det en rigtig god ide, hvis man tager en hel masse hensyn. Dette er både vigtigt for sit eget helbred, men bestemt også hvis man går bare en lille smule op i at behandle miljøet på bedst mulige måde. F.eks. kan der være tale om, at der er en masse blyrester eller asbest i materialerne, som kan gøre stor skade på de mennesker, der behandler det, hvis ikke der tages de rette hensyn. Det kræver altså en helt speciel dygtighed og viden, hvis man skal gøre sådan et stykke arbejde helt efter bogen.

Da min familie og jeg skulle hjælpe til med at rive mine forældres garage ned, gik det hurtigt op for os, hvad vi egentlig havde med at gøre, og det viste sig, at det også rakte en hel del uden for vores kompetencer. Derfor ledte vi omhyggeligt efter nogle eksperter inden for sanering, som kunne hjælpe os med at løse vores problem uden at gøre stor skade på hverken os, sig selv eller miljøet. Det tog os et stykke tid, før vi fandt nogen, der levede op til de krav, vi stillede til blandt andet pris og kvaliteten i arbejdet, og vores valg faldt på Preben Hockerup, da vi syntes, at det tilbud, vi fik, var for godt til at takke nej til, og fordi vi godt kunne lide den fremgangsmåde, de bruger i det firma, når det kommer til f.eks. miljøsanering.

Hos Preben Hockerup kører de nemlig med 4 faser, som sikrer, at man kommer forbi alle de forbehold, der skal tages. De fire faser hedder “undersøgelse og registrering”, “arbejdet påbegyndes”, “afskaffelse af materiale” og “evaluering og dokumentation”. Man starter altså arbejdet med at kigge på, hvilke problemer, der evt. kan forekomme i nedrivningen af bygningen, og det gør man blandt andet ved f.eks. prøvetagninger, så man kan se, om der evt. er asbest eller lignende. Herefter leverer man resultaterne af prøverne til de relevante myndigheder, og starter så med at sikre mod spredningen af de giftige stoffer, inden man begynder nedrivningen. Efter denne del af arbejdet med sanering, skaffer man sig af med de giftige stoffer, så de kommer til de rigtige montagepladser osv., hvorefter man evaluerer og dokumenterer over for kunden, hvad man har gjort gennem hele forløbet.

Vi havde en rigtig god oplevelse med den service, vi fik hos Preben Hockerup og vil anbefale dem til alle, der måske, ligesom os ikke helt føler sig sikker i, hvordan man bedst får klaret nedrivningen og måske ikke helt har kompetencerne til at tage sig af det selv, og derfor er nødsaget til at få nogle professionelle folk til at gøre arbejdet for sig mod betaling.